Sagan om A-net

swedenDet fanns en gång i ett (kallt) land som heter Sverige en ungdomsgård som heter Arnold. Ungdomsgården låg i Ånäset uppe i nordligaste delen av landet i en liten kommun som heter Robertsfors. Robertsfors har bara 7000 invånare och ligger i ett jordbruksområde.

Arnold var en populär plats och många av ungdomarna hade det som ett andra hem. Ungdomsledarna kände oro över den växande främlingsfientligheten, rasism och missbruksproblemen i regionen. De lärde sig om ungdomsutbyten och 1998 deltog Arnold i sitt första utbyte.

Det internationella arbetet blev större och större, och Arnold kände sig ensam. Under 2001 startade en grupp unga människor en ny organisation som en plattform för det internationella arbetet. De namngav henne A-net. Arnold var mycket intresserad av A-net och snart gifte de sig.

Den unga A-net var mycket entusiastisk och hon arbetade hårt och många var de ungdomsutbyten som hon deltog i. A-net också värd och skickade EVS volontärer och höll kontaktmötesseminarier.

Ynglingen hjälpte henne mycket och de gjorde en hel del frivilligt arbete tillsammans. De hjälpte henne sätta upp regler för A-net projekt. Regel nummer ett: Alla A-net projekt är drogfria.

A-net har verkligen hjälpt till att sätta Ånäset och Robertsfors på kartan. Hennes målgrupp var ungdomar mellan 14-20 år gamla. Hon arbetar med alla typer av ungdomar, ungdomar med funktionshinder, ekonomiska problem, ADHD och etc.

childrenA-net har en bra relation med skolorna och tillsammans försöker dom uppmuntra ungdomar de tror skulle ha mycket att vinna på ungdomsutbyte att delta. Sedan 2005 arbetar A-net tillsammans med kommunen i Robertsfors med ett partnerskapsprogram med Busia i Uganda.

Du kan läsa mer om det här

Under åren A-net har varit inblandad i över 200 ungdomsutbyten och träffat ungdomar från mer än 28 olika länder.
Numera är Arnold och A-net fortfarande lyckligt gifta och planerar att flytta till ett nytt hus.

Arnold kommer att leva på bottenvåningen och A-net kommer att bo på övre våninsplanet. I det nya huset kommer de att dela kontor. Kommunen i Robertsfors är mycket stolt över A-net och Arnold och vad de har åstadkommit tillsammans, och kommer därför att stödja dem med deras nya hus.