Ungdomsgården Arnold

Historien bakom Arnold

arnoldHistorien bakom Arnold kan skrivas ur många perspektiv, här väljer vi att beskriva en ungdomsgård som har kommit att betyda mycket för många personer som satt sin fot inom väggarna. Det var i Arnolds lokaler som kontakten med världen började, genom att starta upp A-net ungdomsforum, som i sin tur fick fäste och har utvecklats enormt och har idag en egen verksamhet.

Arnold är en fritidsgård med ett stort hjärta.
Många ungdomar har och passerar och spenderar stor del av sin fritid i Arnolds lokaler. Arnold har även en stor betydelse för samhället i sig.

I det stora hela är Arnold en plats där man gärna stannar hur länge som helst. Visst kan man skriva att det är som vilken ungdomsgård som helst, men egentligen stämmer inte det med verkligheten. Bakom varje pryl, aktivitet, arrangemang, utformning av lokaler, personal, atmosfär ligger en stor vilja och ett stort hjärta av engagemang.

Arnolds största prioritet är att ungdomarna själva skall utforma gårdens aktiviteter och utseende.
För att få detta att fungera har gården ett eget gårdsråd som består av ungdomar som själva tagit ansvar att ingå i Arnolds styrelse. Gårdsrådet har till uppgift tillsammans med personalen att ta till vara på alla ungdomars idéer.

I dagsläget har Arnold tagit ett stort kliv in i nya lokaler som dagens ungdomar har fått forma och kommer att utforma vidare utifrån deras idéer.

Kort fakta:

Ungdomsgården Arnold, Gården fick sitt namn från en Amerikansk TV- serie som gick under 70-talet. Serien hette ”the Arnolds” och var ett ungdomsprogram, som var populärt för många ungdomar.

Belagd: I utkanten av Ånäset centrum i Robertsforskommun.

Öppna tider: Gården är öppen två kvällar i veckan onsdagar 18-21 och fredagar 19-23.

Utseende: stor hall, två WC, stort allrum, pysselrum/spelhörna, KÖK, stort bio rum, mysrum, kontor, samt städ och förråd.

Utemiljö: Arnold har stora potentialer att utveckla en trevlig utomhusmiljö för alla och samhället i sig.

Arnold är en som en gammal vän som många kan dela goda minnen med, men även sorg. Inget lämnas utanför,

för att kunna gå framåt måste man gräva sig igenom även det som är jobbigt, för att segrande komma ut hel”.